Mitt liv som blogg

Funderingar, mat, foton och resor

Chokladmuffins i två lager

Lämna en kommentar

Fick ett ryck och bakade lite. Gick till och med så långt att jag skapade ett nytt recept. Testa gärna:

6st jumbo-storlek eller 12 normal stora

Härligt med nybakat

Härligt med nybakat

Bas:
6 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
200g margarin
3 dl socker
2 ägg
2 dl yoghurt

Ljusa lagret:
100g vit choklad
Mörka lagret:
1/2 dl kakao
100g grovt hackad mörk choklad

Chokladmuffins i två lager

Chokladmuffins i två lager

Sätt ugnen på 200C. Blanda vetemjöl, bakulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa margarin och socker fluffigt. Rör ner ett ägg i taget i margarinsmeten och sedan yoghurten. Smeten ska vara ganska fast. Häll över hälften av smeten i en annan bunke. Lägg i den hackade vita chokladen i ena bunken och sedan kakao och den mörka chokladen i den andra. Skeda upp den ena smeten i botten av formarna, till ungefär hälften och sedan skeda den andra över. Om du gör ”normal-storlek” placera den mitt i ugnen i ca 15 minuter för ”jumbo” placera dem längre ner och låt stå ca 30 minuter.

Annonser

Författare: Susanne A

Love to travel and see new places.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s