Mitt liv som blogg

Funderingar, mat, foton och resor

Ny vecka, nytt bröd

Lämna en kommentar

Försöker i så stor utsträckning som möjligt undvika att köpa bröd utan baka det själv hemma. Inga konserveringsmedel, luktar gott i hela huset och sparar pengar gör jag med. Massa fördelar förutom det uppenbara att det är fantastiskt gott, och roligt att baka! Så här kommer ett nytt brödrecept-och fler lär det bli.

Linfröfrallor med pumpakärnor

Frallor

Frallor

Ca 40 frallor

25g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1tsk salt
1msk socker
1/2 dl olivolja
15 dl vetemjöl
ca 1/2 dl hela linfrön
ca 1/2 dl krossade linfrön

1 ägg att pensla
Pumpakärnor till dekor

Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, socker och olivoljan. Häll i mjöl och linfrön och knåda till en deg. Låt vila ca 30 min. ”Tryck till” degen så att den sjunker ihop lite och låt den sedan jäsa igen i ytterligare en halvtimme. Knåda degen och forma till en rulle. Skär i ett par centimeter tjocka bitar. Tryck ut dem till platta kakor och lägg på en plåt under bakduk i minst 30 min. Sätt ugnen på 225C. Pensla me ägg och lägg på pumpakärnorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Annonser

Författare: Susanne A

Love to travel and see new places.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s