Mitt liv som blogg

Funderingar, mat, foton och resor

Takayama

Lämna en kommentar

Nämnde i tidigare inlägg att jag köpt en souvenir i Takayama. Så det kändes lite på sin plats att lägga upp lite bilder därifrån. Jag tog tåget från Tokyo via Nagoya för att ta mig hit. Sträckan mellan Nagoya och Takayama är helt fantastiskt vacker och bara den biten var resan värd kände jag. Det var lite svårt att fota från tåget och de bilder som blev något såndär skapliga gjorde ändå inte landskapet rättvisa. Hela resan tog 6 timmar. När jag kom fram tog jag ganska direkt en buss till Hida-no-sato, ett utomhus museum som visar upp gamla hus som byggts på traditionellt vis och är typiska för regionen. Vadrade runt bland och i de små husen i lite över en timme. Bussresan tog knappt 10minuter var väg.

I Takayama promenerade jag i gamlastan, några gator som bevarats som de såg ut runt Edo-perioden. Här finns även små museum och jag valde att gå in på ett av dem bara. Tyvärr valde jag nog fel, det var ganska litet men fyllt med många i och för sig vackra ting men det fanns inte mycket till vare sig förklaringar till dem eller ens en övergripande berättelse att tillgå. Lika tunt på engelska som japanska. Men efter besöket så kommer man ut på gatan i gamlastan igen och dess charm liksom gjorde att jag förlät det hela. Inte så pass att jag skulle rekommendera att man går dit dock. Det är mycket turister i området så de flersta pratar hyfsad engelska i butikerna och många menyer är översätta av samma anledning.

Mycket mysigt ställe och var väl värt 6 timmar på tåg för att nå hit. Vad jag däremot ångrar var att jag inte tog mig tiden att ta mig till byn Shirakawa-go med sina traditionellt byggda hus. Det ligger en bit utanför och jag såg turer som gick dit som beräknades ta ca 4 timmar tur och retur. Men jag tänkte att Hida-no-sato nog räckte för mig och så kostade alternativet jag köpte 900yen medans Shirakawa-go turen kostade runt 4ggr mer. I efterhand så skulle jag nog kostat på mig den dyrare turen när jag ändå var där. Planerar att min nästa tur till Japan ska gå på vintern och denna regionen ska vara ytterst vacker att besöka då med mycket snö och vackert upplysta byggnader.

Övernattade på ett hostel och tog ett morgontåg tillbaka till Nagoya efter att jag stosat runt på Takayamas morgonmarknad. På marknaden samlas de lokala bönderna för att sälja sina odlade grödor och hemmagjorda hantverk. Men vissa butiker som ligger intil har också öppet för den som vill ha lite annat. Kan väl tillägga att det inte finns några matställen öppna för den som går tidigt till marknaden och tänker att de ska äta frukost på nåt ställe i närheten..  Mitt tåg gick innan nio så jag gick upp tidigt för att hinna gå på marknaden i lugn och ro samt äta en frukost innan avgång. Som tur var hittade jag en närlivs vid stationen annars hade denna kaffe-omanen fått krupp.

Onigiri och lax

Obligatoriska tågmats bilden: Onigiri och lax

Hida-no-sato

Hida-no-sato

IMG_1352

Hida-no-sato

Interiör i ett av husen

Takayama

Butiker i gamlastan i Takayama

Takayama, hus

Fler vackra hus i Takayama

Takayama_morning_market

Morgonmarknaden i Takayama

Grönsakshandlare, Takayama

Grönsakshandlare på morgonmarknaden

Författare: Susanne A

Love to travel and see new places.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s