Mitt liv som blogg

Funderingar, mat, foton och resor

Kaka med banan och vitchoklad

Lämna en kommentar

När man sitter och ska sträckläsa mer eller mindre intressant litteratur så kan det vara trevligt med lite lyxig fikapaus att se fram emot.

Kaka med banan och vitchoklad
ca 20 ”mini sockerakor” eller mindre muffins

Pluggfika

Pluggfika

2ägg
2dl socker
100g smält smör
2 mosade bananer
50g grovt hackad vitchoklad
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk ingefära
1tsk kanel
ca1dl vatten

Dekor
Färskost, typ phildadelphia
Sötad kondenserad mjölk
Bananchips

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de mosade bananer och och smöret. Tillsätt de torra ingredienserna. Om smeten blir för tjock späd med vatten eller kallt kaffe. Grädda i mitten av ungen på 200C i ca 10min.

Jag dekorerade bara några av kakorna med kräm och bananchips men propotionen av färskost och kondenserad mjölk är ca 4msk färskost till 1tsk kondenserad mjölk. Man får prova sig fram. Resultatet ska bli en smidig och blank kräm som går att spritsa. Krämen blir ganska syrlig, något som jag uppskattar men för den som vill ha en sötare kan tillsätta lite florsocker.

Annonser

Författare: Susanne A

Love to travel and see new places.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s