Mitt liv som blogg

Funderingar, mat, foton och resor

Olivbröd

Lämna en kommentar

Olivbröd

Enkelt och gott Olivbröd

Bakade ett försvinnande gott olivbröd i veckan.

2 limpor:

25g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1/2 dl olivolja
ca 15  grovt hackade svarta oliver
ca 13 dl vetemjöl special

Blanda  ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan sedan oliver och mjöl. Knåda till en fin deg. Låt jästa i ca 60minuter. Forma till två limpor och låt jäsa minst 30 min till. Grädda i ca 25min på 225C i mitten av ugnen.

Annonser

Författare: Susanne A

Love to travel and see new places.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s