Mitt liv som blogg

Funderingar, mat, foton och resor

Rågkakor med pumpakärnor

Lämna en kommentar

Bakandet har fått ligga på hyllan länge pga studier och jobb samt rent och slätt inte orkat. Men idag blev det äntligen dags.

English: 
Haven’t had any time for baking do to studies, work and simply being to tired. But today, finally back to normal.
(I haven’t translated the recipe but you could probably use a translation function on your browser or leave a comment and I’ll help you out if I can)

Rågkakor med pumpakärnor

Rågkakor med pumpakärnor

Ca 25 kakor

50g jäst
3 dl naturell yoghurt
ca 3 dl fingervarmt vatten
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
8 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl specia
1 näve pumpakärnor

Smula sönder jästen och blanda ut i vattnet, blanda sedan i yoghurten. Tillsätt olivoljan och saltet. Blanda i mjöl och pumpakärnor och knåda till en fin deg. Låt jäsa i ca 60 min. Forma 2 avlånga rundlar och skär ut kakor. Lägg snittytan mot plåten och tryck till lite. Låt jäsa i minst 30min. Grädda i 225C i ca 10-15min.

Annonser

Författare: Susanne A

Love to travel and see new places.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s