Mitt liv som blogg

Funderingar, mat, foton och resor

Glutenfria muffins

Lämna en kommentar

IMG_0350.JPG

Har testat att baka glutenfria muffins bara för att pröva nåt nytt. De är lite torrare än vanliga tycker jag själv så de kan nog med fördel få lite glasyr eller annan topping på.

Polentamuffins med citron
6 st normalstora / 6 normal sized

1 1/4 dl polenta
40g mandelmjöl / almond flour
50g socker / sugar
1/2 tsk bakpulver / 1tsp baking powder
Rivet citronskal från en halv citron / zest from half a lemon
2 ägg / egg
2msk rapsolja / 2 tbsp non flavoured oil
Saft från en halv citron / juice from half a lemon

Sätt ugnen på 175C. Blanda torrvarorna plus citronskal i en skål. Vispa ihop övriga för sig. Blanda sedan ihop dem. Smeten blir ganska lös. Skeda upp i formar och grädda i mitten av ugnen i ca 15min.

English
Tried to make gluten free muffins today, simply because I wanted to try something new. To me they felt a bit dry so if you try making them you could also think about adding your favourite frosting.

Set the oven to 175C. Blend the dry ingredients plus the lemon zest in one bowl. Mix the rest together in another before adding it to the other. The mixture will be quite runny. They will be ready after about 15 min in the oven.

Annonser

Författare: Susanne A

Love to travel and see new places.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s